Koolhydraatarme pannenkoeken? Zo maak je de lekkersten van 2020!

Koolhydraatarme pannenkoeken? Ze zijn om te smullen!

Koolhydraatarme pannenkoeken zijn om te smullen, althans als je ze volgens het recept hieronder bereid wel. 

Want heb jij zin in pannenkoeken maar heb je geen zin in onverantwoorde suikerbommen? Deze pannenkoeken zijn lekker en verantwoord!

In een mum van tijd zet je deze lekkere en verantwoorde pannenkoeken op tafel en kun je alleen, met je partner of met je gezin genieten van deze verantwoorde pannenkoeken.

More...

Koolhydraatarme pannenkoeken

Heerlijk als ontbijt, lunch of diner, koolhydraatarme pannenkoeken. Deze koolhydraatarme pannenkoeken zijn gemaakt van eieren, kokosmeel, amandelmeel, lijnzaad en melk. 

Lekker verantwoord genieten zonder alle toegevoegde suikers en andere schadelijke rotzooi die er door fabrikanten in kant-en-klaar pannenkoeken word gestopt.

De meeste pannenkoeken die je in het koelvak, of zelfs de pannenkoeken die je maakt aan de hand van een pakje bevatten enorm veel suikers en passen niet in een gezonde en verantwoorde levensstijl. 

Ingredienten koolhydraatarme pannenkoeken 

Wat heb je precies nodig om deze smakelijke pannenkoeken te maken? Gelukkig zijn de ingrediënten in iedere supermarkt te vinden. Wel zo makkelijk.

Dit heb je nodig voor de pannenkoeken (6 stuks)

180 g amandelmeel
2 eieren
20 g kokosmeel
20 g gebroken lijnzaad
2 el melk
1 theelepel kaneel
18 Aardbeien (zoet)/ 6 plakjes spek (hartig)
Boter

Het zal je vast opgevallen zijn '18 aardbeien' dit is om de pannenkoeken lekker zoet te maken zonder dat je poedersuiker hoeft te gebruiken. 

Wil je minder zoete pannenkoeken? Gebruik dan minder aardbeien of laat de aardbeien helemaal weg en vervang ze voor iets anders. 

Wil je bijvoorbeeld hartige pannenkoeken? Gebruik dan spek of 48+ kaas. Gebruik het wel met mate omdat deze producten wat vetter zijn. 

lekkere pannenkoeken

Bereidingswijze koolhydraatarme pannenkoeken

  1. Mix de eieren en de melk met een garde tot een romige massa
  2. Meng de amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad en kaneel door elkaar en mix het met de romige massa van de eieren en de melk
  3. Voeg een snufje zout toe
  4. Verhit een pan op hoog vuur en voeg een klontje boter toe. 
  5. Giet met een lepel een ruime hoeveelheid beslag over de bodem van de verhitte pan
  6. Draai de pannenkoek om als het beslag gestold is
  7. Voeg naar eigen smaak aardbeien of spek toe en bak de pannenkoek dicht
  8. Eet smakelijk!

Koolhydraatarm eten? 

Wil je nou meer weten over koolhydraatarm eten? Onlangs deelde ik verschillende recepten van koolhydraatarme voeding. 

Klik op de tekst en ga meteen naar de ingredienten lijst en de bereidingswijze van het gerecht:

Koolhydraatarm eten wil overigens niet zeggen dat je helemaal geen koolhydraten meer eet. Je probeert enkelvoudige en snelle koolhydraten 100% te vermijden en complexe koolhydraten met mate te eten. 

Enkelvoudige, ook wel snelle, koolhydraten genoemd vind je in ongezonde voeding zoals snoep, gebak en kant-en-klaar maaltijden. 

Complexe koolhydraten vind je onder andere in volkoren pasta en volkoren rijst, deze koolhydraten passen in een gezonde levensstijl mits je ze met mate eet.

Gezonde lifestyle? 

Persoonlijk ben ik enorme voorstander van een gezonde lifestyle. Een lifestyle die eenvoudig vol te houden is. 

Diëten hebben vaak het risico dat het een jojo effect in de hand werkt. Koolhydraatarme diëten daarentegen zijn veel makkelijker vol te houden dan diëten waarbij je bijvoorbeeld calorieën moet tellen. 

Tijdens een koolhydraatarm dieet, of beter gezegd, een koolhydraatarme levensstijl mag je heel veel lekkere ingrediënten gewoon eten.

Dit zorg ervoor dat het eenvoudig vol te houden is en dat je er gemakkelijk een levensstijl van kunt maken. 

Onlangs schreef ik een gedetailleerd review over 'Afvallen voor Nederland' een dieetboek en online community boordevol waardevolle informatie. 

Dankzij Afvallen met Nederland, wat is ontwikkelt door oud judoka Jeroen van Egmond,  zijn er al tal van mensen succesvol op hun streefgewicht gekomen.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments