Koolhydraatarme Appeltaart: Verantwoord Snoepen Met Een Heerlijke Bite!

Koolhydraatarme Appeltaart: Verantwoord snoepen met deze heerlijke taart!

Een koolhydraatarme appeltaart? Is dat wel zo lekker als een normale appeltaart? Jazeker! Als je hem maar op de juiste manier bereid. 

Na mijn vorige artikelen over een koolhydraatarme tomatensoep, een koolhydraatarme lunch om mee te nemen en een koolhydraatarme ovenschotel is het nu tijd voor de appeltaart!

Hoe je een verrukkelijke koolhydraatarme appeltaart maakt laat ik je stap voor stap zien in dit artikel. 

More...

Koolhydraatarme taart maken? 

Ken je dat? Je wilt graag iets lekkers bij de koffie maar eigenlijk koolhydraatarm.

Hier ga ik je bij helpen. Er bestaan namelijk zoveel lekkere koolhydraatarme recepten die best eenvoudig te maken zijn.

En ja, heel veel mensen zeggen; huh? Koolhydraat arm en toch een taartje eten? Hoe doe je dit? Door middel van bakken! Want zeg nou zelf, er is toch niets leukers dan iets lekkers uit de oven halen waar je ook nog eens van mag snoepen!!

De geur alleen al van appeltaart die zich verspreid in huis als hij nog in de oven staat is fantastisch!

En hier heb je geen suiker bij nodig, klinkt dus best als een healthy taart vind je niet?

Als je op google zoekt naar koolhydraat arme recepten vind je zoveel leuke dingen om te maken.

Je moet er alleen even de tijd voor nemen om het te bereiden.

De volgende taarten zou je koolhydraat arm en suikervrij kunnen maken:

  • Koolhydraat arme appeltaart
  • Koolhydraat arme chocoladetaart
  • Koolhydraat arme mugcake
  • Koolhydraat arme worteltaart
  • Koolhydraat arme citroentaart

Bovenstaande is nog maar een handje vol recepten maar er zijn zoveel meer leuke dingen te vinden.

Koolhydraatarme appeltaart; waarom niet altijd?

Waarom bakt nog niet iedereen koolhydraat arm en suiker vrij?

Dit komt omdat sommige mensen echte zoetekauwen zijn en je kan verslaafd zijn aan suiker.

Suiker wekt vreetbuien op en als je er eenmaal iets van gehad hebt vraagt je lichaam om steeds meer suiker. Veel mensen zijn onbewust verslaafd aan suikers en eten er dus ook behoorlijk wat van op.

Maar suiker zit in zoveel producten dat je, je echt moet gaan concentreren op een suikervrij leven.

Goed, terug naar het koolhydraat arme taart recept.

Het begint met het deeg. Hiervoor ga je natuurlijk geen zelfrijzend bakmeel of deeg voor gebruiken wat boordevol onnodige toevoegingen zit.

We kiezen daarom voor amandelmeel en het liefst amandelmeel op basis van geblancheerde amandelen. Dit omdat de vliesjes van amandelen zorgen voor een droog en smerig deeg.

Voor de vulling moet je gaan voor lekkere zoete appels bijvoorbeeld Granny Smith. De appels bevatten van nature suiker maar dit zijn ongeraffineerde suikers dus geen probleem om van te nemen als het maar met mate is.

Daarnaast is het beter om Steviala kristal te gebruiken. Dit is een 100 % suikervrije en natuurlijke zoetstof die lijkt op kristalsuiker en dit op basis van stevia en erythritol. Dit kristal bevat geen koolhydraten en heeft dezelfde structuur als suiker.

Het ziet er wel uit als suiker maar het is zoeter. Pas daar dus wel mee op en doe niet teveel. Je kan zoveel kristal toevoegen als je wilt maar je kan het er niet weer uithalen.

Begin dus met mate toe te voegen. En proef misschien even voor de tijd. Dit zodat je de smaken kunt onderscheiden tussen kristalsuiker en steviala.

Appeltaart recept koolhydraatarm

Ingrediënten voor een heerlijke koolhydraat arme en suikervrije appeltaart:

180 gram amandelmeel (op basis van geblancheerde amandelen)

70 gram roomboter (gesmolten)

55 gram steviala kristal

3 Granny smith appels

2 tl kaneel

½ tl citroensap

25 gram roomboter

Waarom eigenlijk roomboter? Veel mensen zullen zeggen roomboter? Dat is toch heel erg vet en ongezond? Nou, nee. Roomboter is de enige boter waar geen kunstmatige voedingsstoffen aan toegevoegd zijn. In roomboter zitten vitamine A, D, E en K.

Vitamine A is belangrijk voor de botten, tanden en is een goede antioxidant

Vitamine D heeft je lichaam nodig om calcium te reguleren. En dit is weer belangrijk voor je botten

Vitamine E is belangrijk voor je bloed

Vitamine K is belangrijk voor je botten en voor een goede bloedstolling

In andere boters zoals een margarine zijn weer van allerlei producten aan toegevoegd die eigenlijk niet van toegevoegde waarde zijn. Je kan dus prima roomboter eten maar met dit geldt ook weer, geniet met mate.

Het is natuurlijk niet zo dat je bijvoorbeeld 3 lagen op je boterham moet smeren.

Wist je trouwens dat de vitamines in roomboter niet verloren gaan als je het verhit? Ideaal toch!

appeltaart uit oven

Koolhydraat arme en suikervrije appeltaart, how to;

De eerste stap die we gaan maken met de bodem is door middel van het smelten van 70 gram roomboter. Doe de boter in een steelpannetje en laat hem rustig op een laag vuurtje smelten.

Doe de gesmolten boter in een kom en voeg hierbij het amandelmeel, 1 tl kaneel en 25 gram steviala kristal aan toe.

Meng dit even door met bijvoorbeeld een garde. Daarna kan je het met je handen kneden totdat het een mooi samenhangend deeg is geworden.

De oven mag je voorverwarmen op 190 graden. Let op, elke oven is anders. Het kan dus zijn dat jouw oven iets heter of koeler moet staan maar probeer het eerst een keer op 190 graden.

Gebruik een springvorm van 24 cm en bekleed hem helemaal met bakpapier. Vervolgens kan je het bakpapier en de zijkanten invetten met boter.

Verdeel het deeg over de bodem en druk het aan met een lepel of je handpalmen. Bak de bodem 5 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem even afkoelen.

Ondertussen kan je de appels schillen in kleine stukjes. Doe de stukjes in een kom en meng dit met ½ tl kaneel, 15 gram steviala kristal en een ½ tl citroensap. Zodra je dit goed gemengd hebt mag je de stukjes appel op de bodem neerleggen.

Smelt de overige 25 gram roomboter in een steelpannetje en voeg ½ tl kaneel en 15 gram steviala kristal toe en meng dit even totdat het een geheel is.

Verdeel het bodemmengsel over de stukjes appel in de springvorm.

Zet de taart weer in de oven en bak deze voor 20 minuten op 190 graden. Na 20 minuten mag je de temperatuur veranderen naar 175 graden. Bak nogmaals de taart op 20 minuten.

Na het bakken de taart goed af laten koelen en er heerlijk van genieten zou ik zeggen!!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments