Afvallen zonder dieet!? Dit is de Afslank Trend van 2020!

Afvallen zonder dieet!? Op deze manier val je gegarandeerd af!

afvallen zonder dieetAfvallen zonder dieet? Is dat wel mogelijk? Veel mensen denken dat je een dieet nodig hebt om af te vallen, toch is dat een fabeltje, er zijn verschillende manier om succesvol af te slanken.

In dit artikel ga ik je precies vertellen hoe je kunt afvallen zonder dieet op een verantwoorde en gezonde manier. Want lukt het jou ook maar niet om blijvend op gewicht blijven? Heb je last van het welbekende jojo effect?

Gooi het dan vanaf nu over een andere boeg, verander je lifestyle en je eetpatroon en blijf ver uit de buurt van crash diëten en andere waanzin!

Verantwoord afvallen

Het is zo belangrijk dat je op een verantwoorde manier afvalt, door verantwoord af te vallen is de kans namelijk veel groter dat je op gewicht blijft.

Ik gaf het in de inleiding al aan, blijf ver uit de buurt van crash diëten. Crash diëten zorgen ervoor dat je binnen mum van tijd afvalt door heel weinig te eten.

Dan ben je niet echt verantwoord bezig als je het mij vraagt. De grote valkuil van deze diëten is dat je na het dieet snel terugvalt in je oude eetgewoonten waardoor je binnen no time weer op je oude gewicht zit, of erger, dat je nog zwaarder bent.

Afvallen zonder dieet is wat mij betreft een must voor een langdurige ‘slanke lijn’

Verantwoord afvallen tips:

Maar wanneer val je verantwoord af? En wat kun je doen om verantwoord af te vallen? Daarom hieronder enkele tips hoe je verantwoord kunt afvallen:

  • Voldoende beweging. Hiermee bedoel ik niet perse sporten, natuurlijk als je wilt sporten is dat alleen maar goed, maar het is niet noodzakelijk. Beweging kan zijn, op je fiets naar je werk als je normaal met de auto ging.
  • Eet natuurlijke voeding. Veel mensen eten vaak uit ‘zakjes en pakjes’ of andere voorverpakte voedingsmiddelen, dit is echt funest als je wilt afvallen.
  • Water drinken. Drink dagelijks tussen de 2 en 3 liter water om ervoor te zorgen dat je een optimale vetverbranding hebt. Veel mensen onderschatten dit.

Huh? Maar 3 tips? Ja! Veel moeilijker is het eigenlijk niet. Maar je moet het ook daadwerkelijk gaan doen, net zo lang totdat het een nieuwe lifestyle is geworden.

Hoe je op een eenvoudige manier een nieuwe lifestyle aan kunt nemen vertel ik je straks.

natuurlijke voeding

Afvallen zonder dieet

Het is natuurlijk een sprookje om te beweren dat je zonder dieet niet kunt afvallen, dat wist jij natuurlijk ook wel. Als je mensen vraagt wat diëten voor hun inhoudt krijg je vaak het volgende antwoord:

diëten is het minder en/of gezonder eten gedurende een bepaalde periode.

Inderdaad, daar slaan ze de spijker meteen op hun kop.. ‘Minder eten gedurende een bepaalde periode’ Dat is nou precies waarom het vaak mis gaat.

Want wat ga je doen na deze periode? Je gaat weer door zoals je vroeger deed, je gaat meer eten en je zult merken dat de kilo’s langzaam terug komen.

Op een gegeven moment ben je terug op je oude gewicht en dat vind je dat eigenlijk wel weer eens tijd is om wat af te vallen, hups, het volgende dieet. Gefeliciteerd, je hebt het jojo effect bereikt!

Een gezonde lifestyle is DE gouden formule

Zoals wel kunt lezen ben ik helemaal geen fan van diëten, een gezonde lifestyle is wat mij betreft DE gouden formule naar slanker lichaam.

Eenmaal een gezonde lifestyle zul je merken dat je prima op gewicht blijft, je voelt je fitter en je hoeft nooit geen dure diëten meer aan te schaffen, 3 vliegen in 1 klap.

Maar hoe bereik je dan zo’n gezonde lifestyle en wat is daarbij belangrijk?

De stap moet niet te groot zijn

Zo’n gezonde lifestyle is niet altijd even makkelijk, maar hoe komt dat? Ligt dat niet aan onszelf? Misschien willen we te snel en teveel in één keer?

Als mensen leggen we al gauw het bijltje erbij neer als de stap te groot is. Neem bijvoorbeeld sporten. Stel jij hebt nog nooit gesport en dan ineens besluit je dat het moet gebeuren, je gaat hardlopen.

Je komt op het bizarre idee om meteen 10 km te gaan hardlopen, je bent nog niet halverwege en je tong ligt al op je schoenen en je voelt overal pijntjes. Gevolg? Je gaat nooit meer hardlopen.

Zo gaat dat ook met het aannemen van een nieuwe lifestyle, je moet de stappen niet meteen te groot maken. Begin bijvoorbeeld eens met het eten van een stuk fruit in plaats van een koekje.

Heb je het onder de knie? Dan ga je een stapje verder. Stapje voor stapje en zonder enige moeite zul je een nieuwe lifestyle aannemen.

stretchen

Afvallen zonder sporten?

Afvallen zonder dieet is één maar kun je ook afvallen zonder te sporten? Hier is nog weleens onduidelijkheid over, sommige mensen beweren dat je moet sporten om af te vallen. Dit is niet waar, natuurlijk kun je het proces versnellen door te sporten maar het is niet perse noodzakelijk.

Zoals ik net al aangaf is beweging wel belangrijk. Met beweging bedoel ik:

  • Op de fiets naar je werk in plaats van met de auto
  • Een wandeling in de avonduren
  • Een wandeling tijdens je lunchpauze
  • Zwemmen

Het zijn allemaal vormen van beweging die je prima kunt combineren met je dagelijkse beslommeringen. Het is wel belangrijk om ongeveer 30 minuten per dag te bewegen.

Deze manier van ‘sporten’ is natuurlijk veel makkelijker vol te houden dan bijvoorbeeld het bezoeken van een sportschool.

Wat zijn de ‘afvallen zonder dieet’ ervaringen?

Maar wat zeggen de mensen over het afvallen zonder dieet nadat ze het daadwerkelijk gedaan hebben? Wat zijn hun ervaringen met deze manier van afslanken?

De meeste mensen geven aan dat het in het begin wat lastig kan zijn. Dit komt omdat je niet al te grote stappen in één keer zet, hierdoor is het resultaat ook wat minder.

Maar op een gegeven moment zie je dat er een keerpunt komt, je valt stabiel af en voelt je lekkerder in je vel zitten. In tegenstelling tot de mensen die diëten volgen.

De mensen die diëten volgen krijgen het nu zwaarder, Het is ze met pijn en moeite gelukt om hun streefgewicht te bereiken maar nu zijn ze er klaar mee, ze willen weer ‘normaal’ eten. Dan gaat het vaak mis..

Diëten zijn van tijdelijke aard, dit is de grootste valkuil die er is. Na verloop van tijd zul je terugvallen in je oude patroon en weer helemaal van voor af aan moeten beginnen.

Zijn dan alle diëten slecht!?

Toch zijn niet alle diëten slecht, de wereld van de afslankproducten staat natuurlijk ook niet stil. Er zijn verschillende programma’s die jou intensief ondersteunen om op je streefgewicht te komen en te blijven.

Dit soort programma’s zorgen er eigenlijk voor dat je een nieuwe lifestyle gaat ontwikkelen, en dat is nou juist wat je wilt bereiken.

Hier hoef je maar één keer geld aan uit te geven in plaats van elk halfjaar een paar tientjes aan een crash dieet. Kies dus voor zulke programma’s.

Simpel slank

Op dit moment bestaat er een programma waar ik enorm veel positieve reacties over hoor, het is het Simpel Slank programma van Bernard Favier.

Bernard Favier is eigenaar van het, in Amsterdam gevestigde bedrijf PuurFiguur. Een bedrijf dat zich al jaren bezig houdt met het ‘afslanken door gezonde voeding op een simpele manier’

Het Simpel Slank programma begeleidt je in het aannemen van een nieuwe lifestyle op het gebied van voeding. Je ontdekt hier alles over gezonde gerechten, bereidingswijzen, receptenlijsten,ondersteuning en nog veel meer.

simpel slanke

Gaat het dan zo makkelijk?

Maar nu lijkt het wel alsof ik zonder enige moeite omschakel naar een nieuwe levenswijze? Gaat het dan zo makkelijk?

Natuurlijk zal het niet altijd even makkelijk zijn, je zult wel een bepaalde knop om moeten zetten. Maar kom op, jij wilt dit toch? Jij wilt toch een mooi figuur en je fit en energiek voelen? Dan moet je er ook iets voor doen.

Uiteindelijk zul je er veel meer gemak van hebben, ook al lijkt het in het begin allemaal niet snel genoeg te gaan en zul je, je afvragen waar je het allemaal voor doet, jouw doorzetten word beloond, geloof me.

Stop dus voorgoed met het zoeken naar verschillende diëten, leer je lichaam kennen, zoek een programma als Simpel Slank en voel je als herboren.

Want realiseer je goed: Je lichaam is je kostbaarste bezit, ga er dus zuinig mee om!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments