5 kilo afvallen in 2 weken!? Dit raad ik je aan in 2020!

5 kilo afvallen in 2 weken!? Dankzij deze methode gaat dat jou lukken!

5 kilo afvallen in 2 weken!? Is dat geen onhaalbaar doel? We worden tegenwoordig gebombardeerd met diëten en afslankmethodes, de één is nog niet beter dan de ander.

Er word driftig gestrooid met beloftes en afvallen lijkt nog nooit zo makkelijk te zijn geweest. Maar wat is hier eigenlijk van waar? En is 5 kilo afvallen in 2 weken een haalbaar doel? 

In dit artikel wil ik je laten zien dat het inderdaad mogelijk is om 5 kilo af te vallen in 2 weken, geen 'onzin crash diëten' of andere gouden beloftes, gewoon een methode die werkt. 

More...

10 kilo afvallen in 10 dagen!?

Waarschijnlijk herken je het wel, van die beloftes waarvan je denkt 'Ja! Dat wil ik!' maar al snel keer je terug naar de orde van de dag, 'is het niet te mooi om waar te zijn!?'

Vaak wel. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is het dat vaak ook, onthoud dat. Ik wil niet zeggen dat 10 kilo afvallen in 10 dagen een onhaalbaar doel is maar of het op een verantwoorde manier kan is een tweede. 

We krijgen hier namelijk al snel te maken met de zogenaamde crash diëten, begrijp me niet verkeerd, crash diëten werken bijzonder goed. Ik ken verhalen van mensen die enorm snel zijn afgevallen met behulp van deze crash diëten. 

Als ik deze mensen dan enige tijd later zag schrok ik van ze, ze zagen er weer net zo uit als voor hun crash dieet, misschien waren ze zelfs nog wel zwaarder geworden.

Nee crash diëten ben ik absoluut geen voorstander van. 

Geloof niet in sprookjes

Om je te beschermen tegen dit soort onzinnige diëten, zo noem ik het maar, moet je altijd goed luisteren naar je 'boerenverstand' wat zoals ik net al zei, klinkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is het dat vaak ook. 

Het probleem is een beetje dat mensen die graag willen afvallen en al van alles geprobeerd hebben erg vatbaar zijn voor de beloftes die worden gedaan door de 'dieet guru's' 

Ze weten als geen ander hoe ze moeten inspelen op mensen die ten einde raad zijn. Ik kan niets anders doen dan je hiervan op de hoogte te stellen en je een beter alternatief te bieden.

Waar je ver bij vandaan moet blijven zijn uitspraken als:

  • Eenvoudig 3 tot 6 kilo per week afvallen!
  • Super snel slank, val eenvoudig 5 kilo af in één week!
  • 10 kilo per week gezond afvallen!

5 kilo afvallen in 2 weken

En 5 kilo afvallen in 2 weken dan!? Is dat wel verantwoord? 5 kilo afvallen in 2 weken is best pittig maar het is zeker mogelijk op een gezonde en verantwoorde manier. 

Toch moet ik hier een kleine kanttekening bij maken, mensen met veel overgewicht zullen dit doel makkelijker halen dan mensen die bezig zijn om hun laatste vet 'weg te werken' 

Mensen die veel overgewicht hebben en beginnen met afslanken zullen sowieso een soort kickstart maken, dit geeft altijd een enorme boost waardoor deze mensen vaak in staat zijn om hun einddoel te bereiken.

Eigenlijk is het best moeilijk om een vast gegeven qua kilo's te geven, ieder mens is anders en ieder mens reageert weer anders. De één zal dus gemakkelijker afvallen dan de ander. 

Omdat ik 100% eerlijk tegen je wil zijn moet ik dus eerlijk bekennen dat niet iedereen in staat zal zijn om 5 kilo in 2 weken af te vallen, maar maakt dat iets uit? Het is geen vaste regel toch? Zolang je maar vooruitgang boekt en je er goed bij voelt, dat is veel belangrijker!

gezonde smoothie

Snel afvallen en de risico's

Ik kan me voorstellen dat je graag zo snel mogelijk wilt afvallen, maar heel snel afvallen is niet echt gezond en brengt de nodige risico's met zich mee. 

Als je bijvoorbeeld zou gaan crashen en 10 kilo in 10 dagen zou afvallen loop je de nodige risico's

  • Slechte nachtrust
  • Tekort aan essentiële voedingsstoffen
  • Verstoorde metabolisme
  • Hoog vochtverlies
  • Galstenen
  • Jojo effect

Daarnaast kan het ervoor zorgen dat je snel moe bent en psychische klachten krijgt, niet echt wat je wilt natuurlijk.

Vermijd suiker en snelle koolhydraten

Ik wil niet al teveel uitweiden in de voeding zelf maar wat ik wel wil vermelden is dat je suiker en snelle koolhydraten moet vermijden. Het klinkt misschien als een open deur maar in de supermarkt zien we tegenwoordig door de bomen het bos niet meer.

We worden voor de gek gehouden door allerlei ingrediënten lijsten achterop de productverpakking, we breken onze tong zowat over de moeilijke woorden die we aantreffen.

Vaak zijn het schuilnamen voor geraffineerde suikers en snelle koolhydraten, dankzij deze lijst kun je de moeilijke termen ontrafelen en zo zien of er geraffineerde suikers in het product zitten. 

Een goede tip is om qua voeding zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven, eet voornamelijk biologisch. Vind je biologisch te duur? Kijk dan goed welke producten je uitkiest en vermijd pakjes en zakjes.

Een gezonde lifestyle is het belangrijkste!

Mijn mening over afvallen is eigenlijk vrij simpel, ik adviseer iedereen om een gezonde lifestyle te ontwikkelen. Gezond en gevarieerd eten, bewegen en veel water drinken. 

Een gezonde lifestyle ontwikkelen lijkt in het begin misschien best moeilijk, op de lange termijn zul je er enorm veel baat bij hebben. Als je diëten gaat volgen verval je al snel in het jojo effect. 

Aankomen,afslanken,aankomen,afslanken, naast dat het veel pijn,moeite en geld kost is het ook niet erg goed voor je lichaam. Je lichaam is namelijk een gewoontedier en heeft een hekel aan verandering. 

Mijn nummer 1 advies is dus om een gezonde lifestyle te ontwikkelen zodat je nooit meer hoeft te diëten!

gezonde voeding

 Hoe ontwikkel ik zo'n lifestyle!?

Ik kan me voorstellen dat je bij jezelf denkt 'ja leuk maar hoe ontwikkel ik zo'n gezonde lifestyle!?' Om een gezonde lifestyle te ontwikkelen is het belangrijk dat je de juiste voeding eet. 

Onlangs schreef ik een review over het product Simpel Slank van Bernard Favier, ondanks dat dit digitale product valt onder de noemer diëten ben ik toch van mening dat de voeding, de weekmenu's en de actieve community met duizenden mensen een ideale stok achter de deur zijn om een gezonde lifestyle te ontwikkelen. 

Het is absoluut geen crashdieet en de ervaringen van mensen die dit product hebben gekocht zijn bijzonder goed. Daarom durf ik je dit product met een gerust hart aan te bevelen. 

In één van mijn vorige artikelen 'afvallen zonder dieet' schrijf ik ook over Simpel Slank. Dit klinkt misschien raar omdat het wel een soort dieet is. 

Maar nogmaals, met Simpel Slank ben je in staat om een gezonde lifestyle te ontwikkelen, de vele gezonde recepten, de afgewisselde weekmenu's en de actieve community zorgen ervoor dat gezond eten leuk word en het eenvoudig een nieuwe levensstijl word. 

Heb je nog vragen? Laat even een reactie achter!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments