Koolhydraatarme ovenschotel maken? De lekkerste van 2020!

Koolhydraatarme ovenschotel maken? Dit is mijn favoriet!

koolhydraatarme ovenschotelEen koolhydraatarme ovenschotel is één van mijn favoriete gerechten als het gaat om koolhydraatarm eten. Het is gezond, lekker en redelijk eenvoudig om te maken.

Daarnaast vult een koolhydraatarme ovenschotel enorm, je lichaam kan lang teren op dit gerecht, rijk aan eiwitten en mineralen.

Maar waarom is een koolhydraatarme ovenschotel nou zo gezond voor je? En wat is, naar mijn mening, de lekkerste koolhydraatarme ovenschotel? En hoe maak je die?

Koolhydraatarme ovenschotel: Kip met Italiaanse groente

De koolhydraatarme kip met Italiaanse groente ovenschotel is toch wel mijn favoriet als het gaat om koolhydraatarme ovenschotels, het is echt super eenvoudig klaar te maken, kost je niet veel tijd en hij is om te smullen.

Je kunt ervoor kiezen om verse groenten te gebruiken, wat natuurlijk wel het meest gezond is, maar een zakje met Italiaanse roerbakgroenten uit de supermarkt is ook prima.

De kip met Italiaanse groente ovenschotel eet ik zo’n beetje iedere week, dus ik weet precies hoe je hem als een sterrenkok kunt bereiden;-)

Hoe gezond is deze koolhydraatarme ovenschotel eigenlijk?

Maar hoe gezond is deze ovenschotel eigenlijk? Kip is natuurlijk een erg gezond stukje vlees, het kent een aantal belangrijke voedingsstoffen.

Zo zit kip vol met vitamine A, B1, B2, B6, B11, B12 en vitamine D, daarnaast zitten er nog een aantal belangrijke mineralen in kip. Denk aan, natrium, kalium, calcium, fosfor, koper, zink, ijzer en magnesium. Allemaal goede bouwstoffen voor ons lichaam.

Maar ook zit er in kip natuurlijk erg veel eiwit. Eiwitten zijn erg belangrijk voor ons lichaam, het zorg voor het herstel en behoud van je spieren.

Een ander voordeel van eiwit is dat het je langer een verzadigd gevoel geeft, je lichaam heeft als het ware meer brandstof om te verbranden dan wanneer jij minder eiwit zou eten.

Omdat je door het eten van eiwitrijke producten minder last hebt van het welbekende ‘hongergevoel’ zul je niet snel in de verleiding komen om te gaan snoepen.

snoepen

Omdat eiwitten je lang verzadigen zul je niet snel gaan snoepen

Hoe maak je deze koolhydraatarme ovenschotel?

Laten we maar eens gaan kijken hoe je deze ovenschotel maakt en wat je er allemaal voor nodig bent? Hieronder zie je de ingrediënten voor deze schotel op basis van 4 personen.

Ik ga ervan uit dat je met het hele gezin van deze schotel gaat eten dus vandaar mijn keuze om de ingrediënten op basis van vier personen te delen.

Ga je hem met twee personen of alleen eten? Gebruik dan gewoon de helft van de ingrediënten die je op onderstaand lijstje vind.

– 2 courgettes
– 400 gr kipfiletreepjes
– 450 gr macaroni/spaghetti groente
– 1 bol mozzarella
– 1 blik tomatenblokjes
– 2 e.l. kruidenroomkaas
– geraspte kaas
– Italiaanse kruiden
– zout & peper
– olijfolie

Het bereiden van deze verukkelijke schotel

Het eerste wat je moet doen is je oven alvast voorverwarmen, doe dit op 180 graden.

1. Maak daarna de courgette schoon en snijd ze in stukjes, om ervoor te zorgen dat er niet ontzettend veel vocht uit de courgette komt tijdens het verwarmen in de oven kun je ervoor kiezen om de stukjes courgette op een stukje keukenpapier te leggen en ze te bestrooien met wat zout. Op deze manier onttrek je het vocht uit de courgette.

2. Bak in een pan de kipfilet, dit hoeft niet helemaal goudbruin te zijn voordat je de groenten er bij voegt. Voeg de groenten toe en laat het geheel een paar minuten onder middelmatig vuur bakken.

3.Voeg daarna de tomatenblokjes en de kruidenroomkaas toe, roer alles goed door elkaar zodat het één geheel is. Laat ook dit een paar minuten bakken.

4.Daarna kun je de mozzarella bol in stukje snijden en verdelen over de courgette die in de ovenschotel ligt. Eventueel kun je er daarna nog wat Italiaanse kruiden over strooien, zout en peper mag natuurlijk ook.

5.Nu de kipfilet, de groente, de tomatenblokjes en de kruidenroomkaas ‘gaar’ zijn kun je het geheel over de courgette met mozzarella gieten.

6.Zet het in de oven en verwarm het 40 minuten op 180 graden. Eet smakelijk van deze overheerlijke koolhydraatarme Italiaanse ovenschotel.

italiaanse ovenschotel

Koolhydraatarm 50 dagen programma

Wil jij nou graag koolhydraatarm eten omdat je wat gewicht wilt verliezen of gewoon omdat je het lekker vind en je er goed bij voelt?

Maar vind je het ook zo moeilijk om elke dag weer nieuwe inspiratie te zoeken voor koolhydraatarme recepten? Gelukkig zijn daar handige receptenboeken voor.

Neem bijvoorbeeld het Koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman. Dit boek geeft je maar liefst 50 dagen lang inspiratie voor een koolhydraatarm ontbijt, lunch, tussendoortjes en diner.

Met dit boek kun je eenvoudig een koolhydraatarme lifestyle aannemen. De recepten hebben één ding gemeen, ze zijn makkelijk en snel te bereiden. Niemand heeft zin om uren in de keuken te staan.

koolhydraatarm 50 dagen programma

Wat zo fijn is aan dit boek is dat je op een andere manier gaat eten. Je eet dus niet minder maar anders. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor dat vervelende hongergevoel.

Daarnaast zorgen de vele eiwitten die koolhydraatarme voeding rijk is voor een verzadigd gevoel.

Onlangs schreef ik een artikel met het onderwerp ‘Afvallen zonder dieet‘ eigenlijk is het Koolhydraatarm 50 dagen programma daar een prima voorbeeld van.

Of je nu wilt afslanken door het eten van koolhydraatarme voeding of gewoon gezond wilt eten, het digitale Koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman is een aanwinst voor je digitale boekenplank.

  • Wil je afvallen door middel van koolhydraatarme voeding? Weet dan dat het met het boek van Niels Bosman niet nodig is om extra te sporten. Je valt gegarandeerd af door je aan zijn gerechten te houden.
  • De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden, niet uren in de keuken, geen bergen afwas
  • Je mag zelfs bepaald brood eten
  • Je kunt er eenvoudig met het hele gezin van eten, je hoeft niet apart te koken.

Tip: Wil je graag aan de slag met het Koolhydraatarm 50 dagen programma? Niels Bosman heeft een speciale kortingspagina voor zijn product, deze kortingspagina vind je door op onderstaande oranje knop te klikken.

Ga direct naar het Koolhydraatarm 50 dagen programma >>
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments